焦点 

Repositioning Curriculum in Education Quality & Development-Relevance

A transformative vision for education over the next 15 years has been adopted at the World Education Forum, which concluded on 21 May 2015 in Incheon, Republic of Korea.

 

The IBE, as a contribution to UNESCO's lead, organized a side event on "Repositioning Curriculum in Education Quality & Development-Relevance". Participants emphasized, among other interesting aspects, the central role of the curriculum in forging a systemic vision of quality education and of the education system.

联合国教科文组织国际教育局声明:
学习在2015年后教育和发展日程中的地位

 

本声明旨在为目前国际上有关2015年后国际发展议程中教育政策、目标和指标的讨论建言献策。其内容受到教科文组织国际教育局举办的“2015年后教育和发展议程中课程与学习的关键问题”国际专家会议(2013年9月23-25日,瑞士日内瓦)讨论的启发。

新发布:国际教育局2012-2017年战略和工作计划小册子

教育在个人和社群的社会和经济发展中起着根本性的作用。作为教科文组织在课程领域的示范中心,国际教育局提供相关的咨询,培训和资源,以帮助构思并有效支持课程改革和创新的过程。国际教育局最新发布了两个信息文件,以增进对其理念和工作的理解:2012-2017年战略和工作计划,详述国际教育局围绕联合国教科文组织在教育领域的优先事项而确定的愿景、使命、目标和战略。同时,国际教育局也制作了一本小册子,面向更广泛的受众。现在,这两份文件提供英语、法语、西班牙语和阿拉伯语版本。